עיקבו אחרינו:
חומרים:
3 סלקים קלופים
1/2 חבילת בצק עלים
500 מ”ל חומץ בלסמי
גליל גבינת סנט מור אלטו
חמאת עזים אלטו
להגשה: גרמולטה- פטרוזליה קצוצה, 2 שיני שום כתושות, גרידת לימון ושמן זית רק לכיסוי.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים את הסלקים לפרוסות בינוניות. מתבלים בשמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, סוכר וטימין טרי. מכניסים לתנור וצולים עד ריכוך.
סירופ בלסמי- מבשלים חומץ בלסמי עם כף סוכר. מביאים לרתיחה. מוסיפים לבשל על אש קטנה תוך ערבוב, עד שנשאר כשליש מכמות הבלסמי (כ10 דקות).
יש להקפיד להוריד מהאש לפני שנשרף.
בתבנית עם שקעים עגולים מניחים רבע כפית חמאת עזים בתחתית כל עיגול.
מעל החמאה מסדרים כ3 פרוסות סלק אפוי וחצי כפית סירופ בלסמי מצומצם.
קורצים עיגולים מבצק עלים ומניחים מעל פרוסות הסלק. מחוררים בעדינות עם מזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות, עד שהבצק תפוח וזהוב (כ10 דקות).
מוציאים ומניחים בצד שיתקרר. בינתיים חותכים עיגולי גבינת סנט מור אלטו בעובי של כחצי ס”מ ומכינים את תערובת הגרלמוטה הטרייה.
הופכים בעדינות את עיגולי הבצק, כאשר הפעם הבצק למטה והסלק עליון.
מניחים על הסלק מטבע גבינת סנט מור ומזלפים טיפת שמן זית.
מחזירים לתנור החם להזהבה של הגבינה.
הגשה: מפזרים כפית גרמולטה מעל כל מאפה סלק אישי.
אופציונאלי: כמה גרגירי פלפל גרוס מעל כל מאפה
לכל המידע אודות מחלבת אלטו– ליחצו כאן