עיקבו אחרינו:
עכו הופכת לאט אך בהתמדה לעיר תיירות מבוקשת ונהדרת. מלונות בוטיק ואירוח בסמטאות העיר עוברים שיפוץ בתנאי השימור המוקפדים של העיר והופכים את האירוח בה לאותנטי וייחודי. מקומות הסעדה חדשים צצים גם הם בין החומות ומציעים מגוון רחב של אפשרויות.
בנוסף לכל ההיצע השופע של העיר, אתם יכולים להנות מאתרים בעיר שהם בכניסה חופשית ללא עלות, זוהי הזדמנות נהדרת למטיילים להנות מיופייה של העיר בהוצאה נמוכה.
לפניכם עשרת האתרים ללא עלות המומלצים בעיר.
1. תל עכו
תל עכו הידוע בכינוי גם- תל נפוליאון, ממוקם בכניסה המזרחית לעיר (מפגש כביש 85 עם כביש 4). המיקום של תל נפוליאון מציין את המיקום ההיסטורי בו נעצר נפוליאון בניסיונותיו הכושלים להיכנס אל העיר. בתל עכו תוכלו להשקיף על העיר העתיקה, על הים ועל חומות העיר. ממצאים ארכיאולוגים והיסטוריים מלמדים אותנו כי התל עומד על שרידיה הראשונים של העיר בעת העתיקה עד לתחילתה של התקופה ההלניסטית. מרכז העיר בסופו של דבר נדד מערבה עד למיקומה הנוכחי של העיר.
הממצאים בתל עכו מגלים לנו כי היתה בעיר של העת העתיקה תעשיה נרחבת של ייצור הצבע הסגול לצביעת בדים המיוצר על ידי שני סוגים של שבלולים שחיו בנחל הנעמן.
2. הגן הבוטני
הגן הבוטני של עכו משלב חוויה לימודית ויצירתית לכל המשפחה.
תוכלו להנות מצמחים אקזוטיים מרחבי העולם כמו צמחיה מהרי האטלס, זנים נכחדים מהאיים הקנאריים ועוד.
בגינה תמצאו מתקנים לכל המשפחה- גני שעשועים, שבילי אופניים, שבילי הליכה, נקודות תצפית, מקומות ישיבה וברזיות.
המקום נגיש.
כתובת: אריה דושינצקי 2, עכו
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 15:00- 21:00
שבתות וחגים: 9.00 – 20.00
בימים גשומים הגינה סגורה.
3. השוק העממי של עכו העתיקה
שוק עכו המקורה שבעיר העתיקה נחשב לרחוב הכי צבעוני בעיר, שהוקם על שרידיו של הרחוב שהוביל משער ההוספיטלרים בצפון העיר עד אזור הנמל הצלבני בכיכר וונציה, תחילתו העליונה של רחוב השוק הראשי, נמצאת בכיכר חיים פרחי ומשם הוא מתפתל לו אל נבכי סמטאות העיר העתיקה דרך דוכני הדגים ושוק הדגים עד בואכה לכיכר וונציה ולנמל הדייגים.
בשוק ניתן למצוא את כל אשר שוק טוב יכול להציע: חנויות דגים ובשר, תבלינים, מיני מאפה ומתוקים, בגדים, קלטות ודיסקים וגם מסעדות קטנות ומבטיחות, שוק צבעוני שבו דוכנים לפיצ’יפקס, מיני מתיקה מזרחיים וחנויות תבלינים מקוריים ובל נשכח את דוכני המיצים הטובים המגישים משקה מרענן של רימונים, תפוזים, לימונים, ובחלק ניתן לקבל מיץ קנה סוכר בעונה.
השוק פתוח כל השבוע משעות הבוקר המוקדמות עד אחר הצהריים, כאשר בסביבות השעה 16:00 מתחילים חלק מסוחרי השוק לסגור דוכנים והחנויות.
4. הגן הקסום
בכניסה של אולמות האבירים אפשר לנוח באחד המקומות היפים של עכו, הגן הקסום. הפארק מוצל על ידי עצי פיקוס עתיקים ובמרכזו יש מזרקה.
בעבר שימשה החצר כמבואה של מצודת עכו ואולמות האבירים. היום המקום פתוח לציבור וניתן למצוא בו קיוסק ומסעדה כשרה. הגן נגיש לנכים
שעות פעילות:
בימים ראשון-חמישי בין השעות 8.30 – 17.00
ימי שישי 8.30-14.00
שבת 10:00 עד 16:00
טלפון: 04-9956706
5. לטייל על החומות של עכו
בחלק הכי דרומי של העיר העתיקה ניתן לעלות על החומות ליד מגדל האור המפורסם וליהנות מתצפית על הים ועל רצועת החוף עד לעיר חיפה.
משם אפשר לטייל על חומות העיר לכוון מזרח.
הירידה של החומות כרוכה בירידה במדרגות תלולות.
משם אפשר להמשיך את הטיול לנמל עכו שנמצא קרוב.
.6. נמל עכו
נמל עכו הוא אחד הנמלים הפעילים העתיקים ביותר בעולם ופעילותו שזורה בהתפתחות הסחר העולמי מלפני הספירה ועד ימינו אלו.
בתקופת השלטון הצלבני בעכו הפך הנמל למהותי לקשרי המסחר המתפתחים בין ארצות שונות בעולם. הקשר של המזרח התיכון כולו עם ארצות המערב התבסס על מסחר דרך הנמל הזה ולכן הוקמו בתקופה
הצלבנית מספנות גדולות ושטחים לאחסון סחורות וציוד, כמו גם חאנים ואכסניות לצליינים ולסוחרים שהגיעו דרך הנמל או עזבו ממנו לארצות המערב.
כבר בתקופה העות‘מאנית שימש הנמל כמעגן לסירות דיג. גם כיום דייגי העיר, נהנים מהנמל. הטיול לאורך הנמל מגלה נוף עוצר נשימה של חופים חשופים, דייגים בעבודתם וצריחי הכנסיות והמגדלים השונים של העיר.
נגישות חלקית לנכים
7. התותחים של נפוליאון
אחרי הכניסה המזרחית – שער היבשה – ניתן לעלות על החומות של עכו. שם עומדים התותחים של נפוליאון שבעזרתם תושבי עכו הצליחו לנצח את הגנרל הצרפתי בקרב שהתנהל פה ב 1799. ניתן לטייל על החומות ולהגיע קרוב לכניסה לאולמות האבירים.
8. רובע האומנים בלב העיר העתיקה
גלריות ותיקות וחדשות, אמנים שמשמרים אמנויות מסורתיות ואמנים מודרנים, מפגשים עם אמנים ומסעדות מפתות. בואו להכיר את האומנים של עכו העתיקה.
כל הפרטים כאן
9. חאן אל עומדאן
חאן אל עומדאן, ובשמו בעברית “חאן העמודים”, צמוד לנמל. הוא נחשב לחאן היפה והשלם ביותר בארץ. הוקם ב 1784 ע”י אל-גזאר ומורכב מ 32 עמודי גרניט שהובאו מקיסריה ומעתלית. בכניסה הצפונית תוכלו לראות את מגדל השעון שנבנה ב 1906. בשנים האחרונות הועבר החאן לידי יזמים פרטיים לבניית מלון בוטיק. אז כדאי לבקר כל עוד הוא שם.
10. גלריית המרחב- ביקור במרכז המבקרים של זמן גליל מערבי
ממש בכניסה לשוק העממי אפשר למצוא את מרכז המבקרים של עמותת זמן גליל מערבי. המרכז נמצא בבניין יפיפה בן 150 שנה השייך ל -JNF_USA ושופץ רק לאחרונה. הוא מנוהל על ידי עמותת זמן גליל מערבי. ניתן להתרשם במרכז מתערוכות מתחלפות של אומנים מקומיים, תצוגה של תוצרת גלילית ולקבל מידע על פעילויות ובעכו ובאזור הגליל המערבי כולו.
שעות פתיחה:
ראשון – חמישי 9.00 – 17.00
שישי 10.00 – 14.00
שבת 10.00 – 16.00
טל: 072-3941110